Level up your brand - add extra convincing power

to gain deeper trust from customers, investors and stakeholders

Website DGS Consult online

Jan 21 2009
 

Een nieuwe website voor Direct Global Sourcing B.V te Alkmaar verbindt Nederland met andere werelddelen.

Direct Global Sourcing (DGS) is gespecialiseerd in het opzetten van professionele inkoopkanalen voor Nederlandse bedrijven in lage loonlanden. Het bedrijf heeft veel expertise in het beheersen van risico's en helpt om problemen op het gebied van logistiek en cultuurverschillen te overbruggen.

Verbinden

Het idee achter de website is het verbinden van twee werelden. Door visueel de website in twee delen te splitsen ervaart de bezoeker continu de verbinding die DGS maakt of gaat maken: het opzetten van een inkoopkanaal. Het idee, de vormgeving en uitvoering benadrukken dat gevoel.

Omdat de site geen dynamische inhoud heeft, zijn roterende beelden gebruikt om een levendige indruk te krijgen en tegelijk een duidelijk verhaal te vertellen. De kleur rood staat voor lef en expansie (en een knipoog naar China). Teksten zijn kort en informatie zo helder mogelijk: alles ondersteunt het thema.

Uitvoering

Deze website is vanaf concept tot en met oplevering door de studio begeleid en gerealiseerd. Voor dit project is geen CMS (Content Management Systeem) gebruikt omdat updates direct door de studio worden doorgevoerd: snel en makkelijk voor de klant. Qua uitvoering lag de uitdaging in het gebruik van schaduwen achter de twee grote vlakken in combinatie van beeldcarrousel en animaties. Vooral de 'lekken' in Internet Explorer 6 vroegen speciale aandacht.

Naar de website:

http://dgsconsult.sibrenonline.com


Geschreven door: Sibren van der Burgt

Sibren van der Burgt

Na een studie aan de Kunstacademie in Den Haag heeft Sibren van 1996 tot en met 2004 bij de top-ontwerpbureau's van Nederland ervaring opgedaan met corporate klanten zoals NS, ABN-AMRO, Rabobank en Visa. In 1996 had hij de eerste website al in de lucht op sibren.nl.

Met zijn digital design-minded achtergrond helpt hij sinds 2005 bedrijven in de (software) technology, financial markets en maakindustrie om hun diensten on- én offline makkelijker te kunnen vermarkten.

Het team van de ontwerpstudio ontwikkelt samen met de klant een klant-overtuigings-strategie én realiseert de praktische invulling hiervan met marketing en design.

Meer over Sibren >Level up to a convincing brand by: